Skogtrollets hule

Romaner og Noveller

En presentasjon av mine skriverier og bøker

Jeg har som noen har fått med seg endelig fått gitt ut litt, via selvpublisering og tenkte jeg skulle spre ordet for å si det slik. Jeg har brukt den nye selvpubliseringstjenesten på ebok.no samt amazon og Lulu.com samt at flere nettbutikker har mine bøker for salg.  Jeg  har for øyeblikket tre serier ute samt noen novellesamlinger og bøker på engelsk. Og selvsagt finnes bøkene i vanlig papirformat også.

En liten presentasjon av hva det er jeg driver å trykker utav meg med jevne mellomrom. Jeg har skrevet i mange år, ene serien jeg har publisert begynte jeg på i 99 da jeg begynte å studere. Jeg fikk nemlig adgang til pc da, noe jeg ikke hadde før I de siste par årene har jeg publisert mye, faktisk  over 25 titler totalt med flere på vei, mange tror altså at jeg er en racer på å skrive og det er jeg vel også til tider men jeg har brukt år på å få alt ferdig. Så la oss starte med det første jeg gav ut, det var en serie på fire novelle samlinger kalt Tales of mist, det var Tales of mist and flame, tales of mist and darkness, tales of mist and moonlight og en til. Dette er samlinger med noveller av typen fantasy og sci fi, i samlingen mist and moonlight er det også noen noveller av typen erotisk fantasy, litt mer den typen en finner om en går inn på fanficton sider på nettet men jeg bruker mine egne karakterer. Noen av novellene er også gitt ut på norsk i boka Snøtigerens klør gudinnens gaver og Snøtigerens klør gudinnens sverd. Ellers spenner de fra vampyrer og slikt til sci fi historier og humor. Her har jeg vært inspirert av alt fra Isaac Asimov til stephen King.

Og så har vi første serien min som er gitt ut på norsk, eller egentlig var det en annen jeg gav ut først men dette er den første jeg har skrevet. Snøtigerens klør. Navnet henspeiler til et kjede med snøtigerklør hovedpersonen i bøkene får fra sin far, de symboliserer egentlig hennes indre jeg, hennes styrke og vilje til å overleve og skape seg en fremtid. Serien er hva en kan kalle klassisk fantasy ispedd en solid dose romantikk og den går mer på de indre tanker og slikt enn det som er vanlig i fantasy selv om det selvsagt også er mye action av ulike slag. Hovedpersonen er fjorten da første bok starter og seksten sytten på slutten og hun gjennomgår en stor utvikling fra en ganske naiv og beskyttet barndom til en fremtid som gladiator lærling. Hun lærer at den ondskapen hun skal frykte mest er den hun selv bærer i sitt indre og for henne blir det en farlig balansegang mellom kontroll og disiplin og den villskapen snøtigerklørne representerer. Og hun møter sitt livs kjærlighet og vinner også hans hjerte da hun berger ham fra å dø av betennelse fordi at  han har blitt stygt pisket. Han blir hennes styrke og ryggrad, den som holder henne i balanse men forholdet har en vanskelig start og verre skal det bli. I bok to av serien skjer det verst tenkelige og hun blir nødt til å foreta et grusomt valg, bli en ond og hardhjertet skapning oppsatt av hevn eller å følge den gudinnen hun tilber og bli mer enn hun var, alene. Akisha får etterhvert flere allierte, krigerprestinner som henne selv, og hun møter mange som hjelper henne, til sammen danner de en gruppe som har som oppgave å hjelpe de som ikke selv kan søke hevn og rettferdighet. De blir utsatt for store farer men det er også kjærlighet og omtanke i hverdagen dog ikke alltid like rosenrød. Serien passer best til moden ungdom og voksne da den inneholder en del voksne temaer, en smule sex og en god porsjon vold også.

Serie to ble egentlig skrevet som en bok men måtte deles da den ellers ville blitt en murstein av episke dimensjoner. Dragenes by er mer av en avsluttet historie, fra a til å kan en si men jeg har åpnet for muligheten til å skrive videre om den blir en hit. Denne omhandler en ung offiser ved navn Morghian, hun lever i hovedstaden i et stort imperium og de har drager som ridedyr og bruker dem til å opprettholde ro og orden. Hun har en kjæreste hun håper å få gifte seg med en vakker dag og en god karriere og alt ser bra ut men hun plages med mareritt og sakte viser det seg at marerittene har en årsak. Noe forferdelig vil skje og bare hennes mot og skjulte evner kan redde den byen hun er så glad i og landet selv. Det hun trodde var sannheter viser seg å være glemte løgner, ingenting er som hun trodde det var, ikke engang hennes egen fortid. Og mens hun lærer seg selv å kjenne på nytt endres hele verden for henne. Også denne boka egner seg best for moden ungdom og voksne, den er i seks deler og kan skaffes både som ebok og som vanlig papirbok.

 I mitt overfylte hode var det ikke plass til dem mer så det måtte ut og selvpublisering er en ypperlig måte å få det til på, selv om det krever at en reklamerer selv, så det gjør jeg, skamløst!  Bøkene i vanlig bokformat er å få tak i på flere steder på nettet, alt fra lulu.com til amazon, bokklubben.no Studia forlag, akademia forlag og andre nett butikker. Det enkleste er å google navnet på seriene og meg og da dukker som regel det meste opp. Jeg har også en liten novellesamling der, den er for det meste noveller fra hestemiljø men det er også noen underfundige krimnoveller med en litt artig tvist på.

Deretter jobbet jeg en del år med en romanserie som har mer til felles med game of thrones enn noe annet, ihvertfall når det gjelder faenskap, intriger, skjulte agendaer og ren og skjær voldsomhet. Her har jeg prøvd å skape en hel rekke forskjellige karakterer som alle viser seg å ha noe til felles. Serien heter Sangen om den siste drage og bok en heter Dronning av Aske og Død og bok to Konge av Frost og Flammer. Grunnplottet er enkelt, i et rike preget av sterk maktkamp mellom flere sterke adelige slekter har en familie holdt en forferdelig hemmelighet i flere hundre år, de har en drage i fangenskap. Drager er utdødd, de finnes ikke lenger og den ene som har en drage vil ha all makt. De prøver å knekke dragen Meyret den sorte til å tjene dem, hun er magisk fanget i en menneskelig kropp og har vært utsatt for atl fra tortur til voldtekter for å få henne til å knekke. Men det flere enn en vet vet mange og hun blir stjålet, ordet spres, alle får panikk og vil slå til før naboen gjør det og resulatet er et blodig kaos der noen vil vinne makt mens andre vil tape alt. Og midt i dette sitter en liten gruppe mennesker som kanskje, kanskje har den evnen som kan berge dem alle, evnen til å styre og kontrollere drager. Denne serien endte opp med å bli på sju bøker totalt.

Jeg har også tre romaner på engelsk; The heart of the eternal som er klassisk fantasy iblandet romantikk og drama. A dragonslayer's tale som er fantasy med alt som hører til og The dragon's blade som ble til på grunn av en hovedperson jeg kort og godt ikke kan kontrollere siden han er akkurat en slik karakter jeg bare digger, verken god eller ond men litt av begge deler og særdeles uforutsigbar.

Uansett, dette var en ydmyk liten presentasjon av mine skriverier, jeg håper at denne bloggen får noen til å bli såpass nysgjerrige at de vil prøve å lese noe av mine verker. Det hadde vært fantastisk. Jeg skriver aldeles ikke for å bli rik, jeg skriver fordi jeg må! Jeg klarer ikke å fungere uten at jeg får alt ut og min inderlige drøm er at noen skal like det og spre ordet så flere oppdager min verden av drager, slag, kjærlighet og glemte makter.

Og om noen ønsker å kontakte meg nærmere ang bøker så har jeg email skogtrollet_7@hotmail.com

Nyeste kommentarer

11.10 | 12:03

Takk 😊👍

09.10 | 10:49

Dette bildet er tatt et stykke unna Snøhetta, noen km øst for turisthytta der ...

08.10 | 20:00

Hei hvor er dette bildet?

03.08 | 09:29

så fine fantasy bilder du er kjempeflink anne olga